Pui cu orez si legume

Pui cu orez si legume
Ingrediente:

6 pulpe de pui (pui de casa), 1 ardei rosu ( capia sau gogosar), 2 bucati ceapa, 2 morcovi potriviti, 1/2 pastarnac, 50 gr mazare verde,  250 gr orez, 1 l supa de pui, sare si piper dupa gust, 1 legatura de patrunjel.

Timp preparare

1 ora si 30 de minute.

Nr. portii

6

5/5 - (69 votes)

Pui cu orez si legume, o reteta  delicioasa pentru mese in familie. Pulpe de  pui cu orez aromat si legume proaspete, preparat  gustos  cu arome bogate si texturi perfecte. Hai la masa!

Tocam ceapa, ardeiul  si pastarnacul in cubulete, iar morcovii in rondele fine.

Punem pulpele de pui intr-o oala, cu 2 l de apa rece, 1 lingurita de sare si foaia de dafin.

Asezam oala la foc mediu si indepartam spuma cand isi face aparitia.

Fierbem carnea pentru 40 minute ( in cazul unui pui crescut la curte).

Intr-o cratita, punem uleiul la incins si calim legumele, timp de 10 minute.

Adaugam orezul, amestecam si mai calim compozitia maxim 1 minut.

Pui cu orez si legume

Adaugam 1 l din supa rezultata la fierberea pulpelor si amestecam.

Potrivim de sare, piper si transferam compozitia intr-o tava de copt.

Pui cu orez si legume

Asezam pulpele de pui deasupra compozitiei de orez si uniformizam suprafata.

Pui cu orez si legume

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 30 minute.

Pui cu orez si legume

Presaram mancarea cu patrunjel tocat marunt.

Pui cu orez si legumeServim imediat, alaturi de castraveti in otet sau salata de sfecla rosie coapta.

Pui cu orez si legumeSa aveti pofta!

Descopera colectia Retete de mancare!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *