Pui cu orez si legume, o reteta delicioasa pentru mese in familie. Pulpe de pui cu orez aromat si legume proaspete, preparat gustos cu arome bogate si texturi perfecte. Hai la masa!
Tocam ceapa, ardeiul si pastarnacul in cubulete, iar morcovii in rondele fine.
Punem pulpele de pui intr-o oala, cu 2 l de apa rece, 1 lingurita de sare si foaia de dafin.
Asezam oala la foc mediu si indepartam spuma cand isi face aparitia.
Fierbem carnea pentru 40 minute ( in cazul unui pui crescut la curte).
Intr-o cratita, punem uleiul la incins si calim legumele, timp de 10 minute.
Adaugam orezul, amestecam si mai calim compozitia maxim 1 minut.
Adaugam 1 l din supa rezultata la fierberea pulpelor si amestecam.
Potrivim de sare, piper si transferam compozitia intr-o tava de copt.
Asezam pulpele de pui deasupra compozitiei de orez si uniformizam suprafata.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 30 minute.
Presaram mancarea cu patrunjel tocat marunt.
Servim imediat, alaturi de castraveti in otet sau salata de sfecla rosie coapta.
Sa aveti pofta!
Descopera colectia Retete de mancare!