Prajitura Zi si Noapte este un desert fin, aromat si delicios. Prajitura se prepara usor, iar rezultatul este de o bunatate maxima.
Mixam albusurile cu zahar.
Mixam galbenusurile cu sare , vanilie si apa.
Amestecam cele doua compozitii , adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30) tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180C /25 minute.
Hidratam gelatina in 30 ml lapte.
Punem intr-un bol gelatina hidratata, lapte rece, zaharul, ouale si mixam.
Se pune cratita pe baie de abur, amestecam periodic.
Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe baia de abur si o lasam la racit.
Cand crema s-a racit, adaugam frisca batuta , esenta de rom si vanilie.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
In tava in care am copt blatul , adaugam folie alimentara, stropim cu sirop si apoi adaugam blatul.
Se stropeste blatul cu restul de sirop si adaugam crema.
Se intinde uniform si cu o furculita formam decor liniar.
Se presara nuca de cocos si se introduce la rece, pentru minim 3 ore.
Se scoate cu grija din tava si se portioneaza.
Se pastreaza la frigider maxim 24 ore.
Pofta Buna !