Prajitura Zi si Noapte

Prajitura Zi si Noapte
Ingrediente:

Blat: 5  oua, 120 gr faina, 30 gr cacao,  1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat.
Crema: 3 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, 2 lingurite esenta de rom.
Sirop de rom -  100 ml apa, 50 gr zahar, 10 ml esenta rom.
Decor: nuca de cocos macinata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24

4.6/5 - (51 votes)

Prajitura Zi si Noapte este un desert fin, aromat si delicios. Prajitura  se prepara usor, iar rezultatul este de o bunatate maxima.

Mixam albusurile cu zahar.

Mixam galbenusurile  cu sare , vanilie si apa.

Amestecam cele doua compozitii ,  adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30)  tapetata  cu hartie de copt.

Se coace la 180C /25 minute.

Hidratam gelatina in 30 ml lapte.

Punem intr-un bol gelatina hidratata, lapte rece, zaharul, ouale si  mixam.

Se pune cratita pe baie de abur, amestecam periodic.

Cand compozitia s-a ingrosat,  se ia de pe baia de abur  si o lasam la racit.

Cand crema s-a racit, adaugam frisca batuta , esenta de rom si vanilie.

Mixam  pana obtinem o compozitie omogena.

In tava in care am copt blatul , adaugam   folie alimentara, stropim cu sirop si apoi adaugam blatul.

Se stropeste blatul cu restul de sirop si adaugam  crema.

Se intinde uniform si cu o furculita formam decor liniar.

Se presara nuca de cocos si se introduce la rece,  pentru minim 3 ore.

Se scoate cu grija din tava si se portioneaza.

Se pastreaza la frigider maxim 24 ore.

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *