Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita
Ingrediente:

Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.

Glazura: 200 gr unt, 30 gr cacao, 200 gr zahar,1 lingurita esenta de rom.

Decor: alune coapte

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

20

5/5 - (121 votes)

Prajitura Tavalita, reteta din colectia Prajituri de Casa. Blat pufos si glazura delicioasa , o prajitura foarte apreciata la mesele festive.

Blat – Mixam albusurile cu zahar.

Mixam galbenusurile  cu sare , vanilie si apa.

Amestecam cele doua compozitii , adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30)  tapetata  cu hartie de copt.

Se coace la 180C /25 minute.

Glazura –  Punem intr-o craticioara zaharul, untul  si cacao. Amestecam  si punem cratita  la foc mic .

Amestecam pana ce compozitia incepe sa fiarba.

Se lasa la fiert 4 minute, amestecand continuu.

Lasam compozitia sa se racesca ,  apoi adaugam esenta de rom si amestecam.

Blatul se portioneaza in 20 bucati , fiecare bucata se trece prin glazura (cu ajutorul unei furculite  ) si  apoi prin alune maruntite.

Se pun pe chese  si le transferam la frigider,  pentru 1 ora .

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *