Prajitura frageda cu mere (de post)

Prajitura frageda cu mere (de post)
Ingrediente:

Aluat - 350 ml apa minerala, 200 ml ulei, 200 gr zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 8 gr  praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 800 gr faina alba ( depinde de tipul folosit ) , 1 praf sare, 1  lingurita esenta vanilie.

Umplutura - 1kg mere, 150 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 tava / 43 x35 cm

5/5 - (101 votes)

Prajitura frageda cu mere (de post)  este un desert fraged, perfect pentru orice ocazie. Combinatia perfecta dintre textura frageda a aluatului si dulceata suculenta a merelor face din aceasta prajitura un desert irezistibil.

Aluatul

Punem intr-un bol:  apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie,  bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.

Amestecam pana se dizolva zaharul.

Adaugam faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Acoperim cu o folie alimentara si punem aluatul  la rece,  pentru 30 minute.

 

Umplutura de mere

Razuim merele si le punem  intr-o cratita impreuna cu zahar.

Amestecam si punem pe foc, amestecand periodic, maxim 10 minute.

Adaugam vanilia , scortisoara si amestecam.

Se lasa sa se racesca complet.

Asamblare 

Impartim aluatul in doua parti.

Prima parte de aluat se  intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.

Adaugam umplutura si o intindem in strat uniform pe toata suprafata.

Intindem a doua parte de aluat si  o asezam usor peste stratul de mere.

Intepam prajitura cu furculita, din loc in loc.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 C / 30-35 minute, pana ce prajitura devine aurie.

Se lasa sa se racesca complet,  se portioneaza  si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Prajitura frageda cu mere (de post)”

  1. Este o optiune excelenta pentru a savura un desert delicios, chiar si in timpul postului. Apreciez efortul de a oferi alternative gustoare si potrivite pentru toate gusturile si regimurile alimentare. Cu siguranta voi incerca aceasta reteta si abia astept sa savurez rezultatul 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *