Prajitura cu dovleac si scortisoara, un desert specific sezonului rece. Reteta Prajitura cu dovleac si scortisoara este simpla, dar delicioasa. Foi fragede, umplutura fina de dovleac si aroma de scortisoara.
Umplutura – dovleacul se pune intr-o cratita, cu unt si zahar.
Punem la foc mediu pentru 5 minute.
Inchidem focul, adaugam grisul, scortioara si amestecam.
Se lasa sa se raceasca complet.
Aluat – Punem intr-un vas: untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt stins intr-o lingurita de otet, ouale, smantana si vanilia.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
Vom obtine un alaut omogen si nelipicios.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Aluatul se imparte in 2 parti.
Se intinde prima foaie cu ajutorul unui praf de faina , se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si inlaturam surplusul, daca exista.
Adaugam umplutura si intindem in strat unifor pe toata suprafata.
Se intinde a doua foaie, se aseaza peste umplutura si cu o scobitoare intepam aluatul, din loc in loc.
Se coace la foc mic/ 25 minute, pana devine aurie.
Se lasa sa se racesca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta buna!