Budinca de orez cu piersici

Budinca de orez cu piersici
5/5 - (7 votes)

Ingrediente Budinca de orez cu piersici

1 l lapte, 200 gr orez cu bob rotund, 50 gr zahar, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.

Sos de piersici – 2  piersici mari , 50 gr zahar, 100 ml apa.




Mod de preparare Budinca de orez cu piersici

  1. Se pun la fiert laptele (800 ml) cu zaharul . Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca. Se fierbe timp de 15-18  min, la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se lipi.
  2. Cand orezul este aproape fiert  se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte  (200 ml ) si se mai fierbe 2-3 minute.
  3. Orezul fiert se lasa sa se racesca cateva minute si apoi se pune in 2 boluri.
  4. Piersicile se curata de coaja,  de sambure si le taiem in felii potrivite.
  5. Intr-o cratita se pune apa, zaharul  si se lasa sa fiarba cca 3 min. Se adauga piersicile si lasam sa fiarba cca 5 min, amestecand din cand in cand.  Se lasa sa se racesca cateva momente  si apoi turnam compozitia peste  budinca de orez.
  6. Se lasa sa se racesca complet si apoi se introduc la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.