Budinca de orez cu piersici, un desert rapid si buna. Delicioasa si aromata, Budinca de orez cu piersici este preferata de intreaga familie.
Se pune orezul in apa fierbinte si se lasa 30 minute.
Se pune la fiert laptele (800 ml), iar dupe primul clocot adaugam orezul scurs.
Fierbem 20 minute, la foc mic.
Adaugam zaharul si amidonul dizolvat in restul de lapte.
Amestecam periodic, pentru 3 minute.
Adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Se lasa sa se racoreasca 2 minute si se pune in boluri.
Piersicile se curata de coaja, de sambure si le taiem in felii potrivite.
Intr-o cratita se pune apa, zaharul si se lasa sa fiarba cca 3 minute. Adaugam piersicile si lasam sa fiarba cca 5 minute, amestecand periodic.
Se lasa sa se racesca cateva momente si apoi turnam compozitia peste budinca de orez.
Se lasa sa se racesca complet si apoi se introduc la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!