Prajitura cu mere si vanilie este desertul pufos si aromat. Blat pufos, mere aromate si crema fina cu vanilie.
Prepararea blatului
Ouale se separa. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma. Adaugam zahar si mixam pana se dizolva.
Mixam galbenusurile cu praful de copt, stins in otet, si adaugam peste albusurile spuma.
Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt , dimensiune 20×30 cm.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C/15 minute.
Dupa coacere, blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 2 foi.
Crema de vanilie
Omogenizam ouale, zaharul, amidonul si 100 ml lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele a dat in fiert, adaugam compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba 1 minut, amestecand continuu.
Se ia de pe foc, adaugam vanilia si amestecam.
Umplutura
Curatam coaja merelor si le razuim.
Punem intr-o cratita: merele razuite, zaharul si untul.
Punem la foc mic si lasam sa fiarba 5 minute.
Adaugam vanilia si amestecam.
Asamblare
Gelatina se pune in 50 ml lapte fierbinte si amestecam continuu pana se dizolva.
In tava in care am copt blatul se pune un strat de folie alimentara , se adauga prima foaie, adaugam umplutura de mere si a doua foaie. Prajitura se pune la rece / 30 minute.
Frisca batuta se amesteca cu crema de vanilie si gelatina.
Mixam compozitia pana devine omogena.
Compozitia formata se toarna peste blatul umplut cu mere, se niveleaza cu o spatula si se introduce la rece cca 5 ore. Ideal ar fi sa lasati prajitura peste noapte la rece si sa o portionati a doua zi.
Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita.
Pofta Buna!
3 thoughts on “Prajitura cu mere si vanilie”
Am facut aceasta prajitura doar ca in crema am adaugat si bucatele mici de kivi. A iesit super buna si racoroasa
Buna idee, super
Arata super bine.Trebuie musai incercata!
Toate cele bune!