Prajitura cu mere si vanilie

Ingrediente:

Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 120 gr faina, 1 praf de sare.
Umplutura: 4 mere, 100 gr unt,  100 gr zahar, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 pliculete zahar vanilat.
Decor:  crema de vanilie (500 ml lapte , 2 oua, 100 gr zahar, 100 gr amidon, 4 plicuri zahar vanilat), 100 gr frisca dulce batuta, 1 pliculet gelatina.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

24

4.6/5 - (83 votes)

Prajitura cu mere si vanilie este desertul pufos si aromat. Blat pufos, mere aromate si crema fina cu vanilie.

Prepararea blatului

Ouale se separa. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma. Adaugam zahar si mixam pana se dizolva.

Mixam  galbenusurile cu praful de copt, stins in otet,  si adaugam peste albusurile spuma.

Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se transfera  intr-o tava  tapetata cu hartie de copt ,  dimensiune  20×30 cm.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C/15  minute.

Dupa coacere, blatul  se lasa sa se raceasca si se taie in 2 foi.

Crema de vanilie

Omogenizam ouale, zaharul,  amidonul si 100 ml lapte rece.

Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele a dat in fiert, adaugam  compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba  1 minut, amestecand continuu.

Se ia de pe foc, adaugam vanilia  si amestecam.

Umplutura

Curatam coaja merelor si le razuim.

Punem intr-o cratita: merele razuite, zaharul si untul.

Punem la foc mic si lasam sa fiarba 5 minute.

Adaugam vanilia si amestecam.

Asamblare 

Gelatina se pune in 50 ml lapte fierbinte si amestecam continuu pana se dizolva.

In tava in care am copt blatul se pune un strat de folie alimentara , se adauga prima foaie, adaugam umplutura de mere si  a doua foaie. Prajitura se pune la rece / 30 minute.

Frisca batuta se amesteca cu crema de vanilie si gelatina.

Mixam compozitia pana devine omogena.

Compozitia formata se toarna peste blatul umplut cu mere, se niveleaza cu o spatula si se introduce la rece cca 5 ore. Ideal ar fi sa lasati prajitura peste noapte la rece si sa o portionati a doua zi.

Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Prajitura cu mere si vanilie”

  1. Am  facut aceasta prajitura doar ca in crema am adaugat si bucatele mici de kivi. A iesit super buna si racoroasa

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *