400 gr foietaj.
Umplutura: 80 gr gris, 100 gr branza telemea, 50 gr cascaval , 2 galbenusuri, 1 praf piper, 3 fire de marar.
Decor – 1 galbenus, mac.
Fierbem grisul in 150 ml apa. Dupa fierbere, grisul se pune la racit.
Razuim branza si cascavalul, adaugam peste gris, galbenusurile si amestecam.
Adaugam mararul tocat marunt, piper dupa gust si amestecam.
Foaia de foietaj se intinde putin si se imparte in 12 patrate.
Pe fiecare patrat de aluat asezam o lingura de umplutura, intr-o parte. Vezi foto.
Pliem aluatul si lipim marginile prin apasare cu furculita. Vezi foto.
Asezam pateurile in tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu galbenus si presaram mac.
Coacem pateurile la 200C, pana devin aurii.
Pateuri cu branza, cascaval si marar se servesc imediat.
Pateuri cu branza, cascaval si marar in sectiune.
Pofta Buna!