Prajitura Negresa

Ingrediente:

Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1 borcan ( 400 gr) dulceata de prune, 100 gr nuca macinata, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sare.

Decor – nuca macinata

Glazura - 4 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 4 linguri apa, 50 gr margarina, 2 linguri cacao

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

20

5/5 - (15 votes)

Prajitura Negresa de post este un desert preferat la mesele in familie. Reteta Prajitura Negresa se prepara usor si cu ingrediente la indemana. Prajituri de casa, prajituri de post,  pentru pofticiosi.

Intr-un bol  amestecam:  zaharul cu praful de copt, un praf de sare, ulei, cacao, apa minerala si mixam  5 minute.

Adaugam faina, nuca, vanilia si dulceata si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20x3o cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace la temperatura de 180 C,   pentru 30-35 minute.

Glazura – Intr-o cratita se pune apa la fiert  cu zaharul. Dupa primele  clocote adaugam margarina taiata cubulete , cacao si amestecam . Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul.

Prajitura dupa coacere se lasa sa  se raceasca complet.

Glazura calduta se intinde  pe toata suprafata prajiturii  cu ajutorul unei  spatule.

Decoram prajitura cu  nuca macinata.

Se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *