Prajitura Negresa de post este un desert preferat la mesele in familie. Reteta Prajitura Negresa se prepara usor si cu ingrediente la indemana. Prajituri de casa, prajituri de post, pentru pofticiosi.
Intr-un bol amestecam: zaharul cu praful de copt, un praf de sare, ulei, cacao, apa minerala si mixam 5 minute.
Adaugam faina, nuca, vanilia si dulceata si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20x3o cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace la temperatura de 180 C, pentru 30-35 minute.
Glazura – Intr-o cratita se pune apa la fiert cu zaharul. Dupa primele clocote adaugam margarina taiata cubulete , cacao si amestecam . Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul.
Prajitura dupa coacere se lasa sa se raceasca complet.
Glazura calduta se intinde pe toata suprafata prajiturii cu ajutorul unei spatule.
Decoram prajitura cu nuca macinata.
Se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!