Pere fierte in vin

Pere fierte in vin
Ingrediente:

3 pere, 500 ml vin rosu demidulce  (de casa), 4 linguri de zahar, 1 /2 lingurita scortisoara, 2 stelute ananson, 2 cuisoare,  1 lingura amidon.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

3

5/5 - (26 votes)

Pere fierte in vin, un adevarat deliciu. Acest desert este foarte aromat, de o finete aparte,  si este ideal pentru o cina romantica.

Perele se spala si le curatam de coaja. Vinul se pune la fiert impreuna cu zahar si scortisoara.

Cand a inceput sa fiarba se adauga perele, cuisoarele, anasonul stelat si lasam sa fiarba 20 de  minute.

Pe parcursul fierberii,  perele se intorc in zeama.

Se scot perele pe o farfurie,  iar in vin se adauga amidonul dizolvat in apa rece ( 30 ml).

Se lasa sa fiarba cateva momente pana se ingroasa putin.

Pregatim farfuriile – 1 para =1 portie si  se adauga sos de vin.

Se servesc cu inghetata sau  frisca si decoram cu sos.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *