Ingrediente Mancare de vinete cu masline
3 vinete potrivite ( cca 1 kg), 2 cepe, 30 masline, 5 rosii, 1 foaie de dafin, 1 ardei gras, 80 ml ulei, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.
Preparare
- Spalam vinetele, le curatam de coaja, apoi le taiem in jumatati si pe lungime .
- Taiem vinetele in fasii, sub forma de bastonase.
- Le aseazam intr-un vas si presaram o lingurita de sare, le lasam cca 25-30 minute.
- Adaugam apa rece , le tinem 20 minute si apoi se storc.
- Intr-o cratita se incinge uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, sare si foaia de dafin.
- Calim 2-3 minute si adaugam ardeii taiati in felii subtiri.
- Amestecam , iar dupa 1 minut adaugam vinetele.
- Fierbem inabusit (vasul acoperit), amestecam periodic si adaugam maslinele , 100 ml apa fierbinte si rosiile taiate felii.
- Cratita se introduce la cuptor pentru 20 minute/ 180C.
- Se adauga patrunjelul taiat marunt , sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!