Castraveti murati cu sfecla rosie

Ingrediente:

3 kg castraveti, 1 capatana usturoi, 3 bucati hrean, 3 palarii de marar uscat, sare, 1/2 sfecla rosie.

Timp preparare

20 minute

5/5 - (5 votes)

Preparare

Spalam legumele.

Apa se fierbe cu sarea, proportie de 50 gr  sare la 1 litru de apa.

Usturoiul se curata,  iar hreanul  si sfecla le taim bucati.

Asezam castravetii in (pozitie verticala)   borcane,  iar  printre ei se pun catei de usturoi si bucati de hrean.

Deasupra asezam mararul si sfecla rosie .

Cand  saramura a dat in clocot, aceasta  se toarna  fierbinte peste castraveti .

Daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni ,  se infasoara intr-o carpa umeda.

Se acopera cu o farfurie pana a doua zi si  apoi se acopera cu capac .

Se servesc alaturi de friptura sau mancaruri din carne.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *