Pate de post

5/5 - (1 vote)

Ingrediente – Pate de post

200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust.

Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde.

Mod de preparare

  1. Ceapa se taie rondele si se prajeste  in ulei incins pana capata o culoare usor aurie. Se adauga jumatate din cantitatea de boia si se amesteca. Se lasa separat la racit.
  2. Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender , pana devin aproape ca o pudra si se pun intr-un bol mai mare.
  3. Ceapa impreuna cu uleiul in care s-a  prajit  si  fasolea se pun in  vasul de blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
  4. Maslinele le taiem in  cubulete micute .
  5. Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia , nucsoara , sare si piper dupa gust.
  6. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
  7. Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata .
  8. Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.

Se serveste cu paine prajita si legume crude , este delicios!

 

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.