Castraveti murati cu sfecla rosie deliciul
Daca vrem sa avem mereu la indemana o garnitura crocanta, aromata si usor picanta, aceasta reteta de castraveti murați cu sfecla rosie este perfecta. Au un gust intens si o culoare vibranta.
Cum pregatim castravetii murați
Incepem prin a curata si spala bine castravetii, sfecla si hreanul. Usturoiul se curata de coaja.
Fierbem apa impreuna cu sarea, in proportie de 50 gr sare la 1 litru de apa, pana da in clocot.
Aceasta va fi baza perfecta pentru conservarea castravetilor si pentru aroma lor intensa.
Asezam castravetii in borcane, in pozitie verticala.
Printre ei punem catei de usturoi si bucati de hrean, care vor da aroma specifica muraturilor noastre.
Deasupra castravetilor asezam frunze de marar si felii sau bucati de sfecla rosie.
Sfecla nu doar coloreaza frumos muraturile, ci le si imbogateste gustul.
Cand saramura a dat in clocot, o turnam fierbinte peste legumele din borcan.
Daca borcanul este de sticla, infasuram borcanul intr-o carpa umeda pentru a evita sa plesneasca din cauza temperaturii.
Acoperim borcanul cu o farfurie si lasam legumele la temperatura camerei pana a doua zi.
Dupa aceasta perioada, punem capacul si depozitam borcanul in camara sau frigider.
Castravetii astfel pregatiti se servesc crocanti si aromati, alaturi de friptura, gratare sau orice preparat din carne, completand perfect mesele traditionale sau cele de weekend.
Pentru un plus de aroma, putem adauga boabe de mustar sau frunze de dafin in borcan. De asemenea, sfecla poate fi taiata mai gros pentru un efect vizual mai spectaculos.
Cu ce ii servim
Castravetii murati se potrivesc perfect:
- alaturi de fripturi sau gratare, pentru un gust proaspat si crocant;
- ca garnitura la mancaruri din carne – sarmale, tocane sau pui la cuptor;
- in platouri reci si aperitive, langa branzeturi si mezeluri;
- ca gustare rapida pe felii de paine cu unt sau branza.
Acesti castraveti murati sunt nu doar gustosi, ci si foarte aspectuosi, adaugand culoare si savoare meselor noastre.










