Pui la cuptor

Pui la cuptor
5/5 - (3 votes)

Ingrediente Pui la cuptor

1 pui intreg  –  1.200-1.400 kg, sare , piper,  6 linguri  ulei , 1 lingurita boia de ardei, 1/2 lingurita cimbru.




Mod de preparare Pui la cuptor

  1. Puiul se curata de grasime  in interior si in zona gatului.
  2. Se spala si se tamponeaza bine cu un servet de bucatarie.
  3. Se unge cu ulei in interior si pe toata suprafata,  apoi se condimenteaza cu un amesteca de : cimbru, sare, piper si boia de ardei.
  4. Intr-o tava termorezistenta se adauga uleiul si se aseaza puiul cu pieptul in jos.
  5. Se introduce in cuptorul preincalzit la 200C  si se lasa la copt pentru 30 minute.
  6. Se scoate tava din cuptor, se intoarce puiul  cu pieptul in sus si se introduce din nou la copt pentru inca 30-35 minute.
  7. Puiul se unge  cu sucul format pentru a oferi un aspect uniform, usor crocant.

Se serveste cu garnitura de legume .

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *