Ingrediente Pui la cuptor
1 pui intreg – 1.200-1.400 kg, sare , piper, 6 linguri ulei , 1 lingurita boia de ardei, 1/2 lingurita cimbru.
Mod de preparare Pui la cuptor
- Puiul se curata de grasime in interior si in zona gatului.
- Se spala si se tamponeaza bine cu un servet de bucatarie.
- Se unge cu ulei in interior si pe toata suprafata, apoi se condimenteaza cu un amesteca de : cimbru, sare, piper si boia de ardei.
- Intr-o tava termorezistenta se adauga uleiul si se aseaza puiul cu pieptul in jos.
- Se introduce in cuptorul preincalzit la 200C si se lasa la copt pentru 30 minute.
- Se scoate tava din cuptor, se intoarce puiul cu pieptul in sus si se introduce din nou la copt pentru inca 30-35 minute.
- Puiul se unge cu sucul format pentru a oferi un aspect uniform, usor crocant.
Se serveste cu garnitura de legume .
Pofta Buna!