Pui la cuptor

Pui la cuptor
Ingrediente:

1 pui intreg (1.200 kg) , sare , piper,  6 linguri  ulei , 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita cimbru.

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

5

5/5 - (6 votes)

Pui la cuptor, un preparat delicios si hranitor, nelipsit de la mesele in familie. Reteta Pui la cuptor este mai mult decat simpla, cu ingrediente la indemana si se prepara usor.

Puiul se curata de grasime  in interior si in zona gatului.

Se spala si se tamponeaza bine cu un servet de bucatarie.

Se unge cu ulei ,  apoi se condimenteaza cu un amesteca din : cimbru, sare, piper si boia de ardei.

Intr-o tava termorezistenta, adaugam  uleiul si asezam puiul cu pieptul in jos.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200C  si se coace pentru 30 minute.

Se scoate tava din cuptor, se intoarce puiul  cu pieptul in sus si se reintroduce  la copt,  pentru inca 30-35 minute.

Puiul se unge  cu sucul format pentru a se rumeni uniform.

Se serveste cu garnitura de legume sau salata de cruditati .

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *