Mancare de fasole cu rosii si carnati

Mancarea de fasole cu rosii si carnati
Ingrediente:

400 gr fasole alba boabe mari, 500 gr carnati de porc, 3 linguri ulei, 300 gr pulpa de rosii, 1 ceapa, sare si piper, 1 legatura marar proaspat, 400 ml apa.

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

5

5/5 - (39 votes)

Mancarea de fasole cu rosii si carnati este un preparat savuros si plin de arome autentice. Acest fel de mancare este preferat la mese in familie si nu pot lipsi muraturile pregatite cu multa iubire in bucataria de acasa.

Spalam fasolea in mai multe ape si o punem in apa calduta, peste noapte, la hidratat.

Eliminam prima apa, adaugam apa calda si fierbem pentru 30 minute.

Indepartam spuma formata pe parcursul fierberii.

Eliminam a doua apa si adaugam alta apa calda.

Continuam fierberea pana cand fasolea este bine fiarta, dar bobul intreg.

Se pastreaza in apa pana pregatim sosul.

Punem intr-o cratita uleiul la incins si adaugam carnatii taiati in bucati potrivite.

Ii prajim cateva minute, pana devin usor rumeni si ii scoatem intr-o farfurie.

In grasimea ramasa calim ceapa tocata marunta, timp de 3 minute, amestecand periodic.

Adaugam pulpa de rosii, amestecam si lasam sa fiarba cca 10 minute.

Adaugam apa (400 ml) si fasolea boabe fiarta.

Acoperim cratita cu capac si continuam fierberea la foc mediu-mic pentru 15 minute.

Adaugam carnatii prajiti si continuam fierberea inca 5 minute.

La final adaugam sare, piper dupa gust si mararul taiat marunt.

Se serveste cu paine prajita si muraturi.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *