Blat de tort

Blat de tort
Ingrediente:

4 oua, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 120 gr faina, 2 linguri apa, 1 praf sare.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

1

5/5 - (7 votes)

Invata cum sa prepari un blat de tort pufos si delicios! Urmareste aceasta reteta simpla, pas cu pas, pentru a obtine un blat de tort perfect, crescut uniform, ideal pentru orice tort.

Blat de tort

Intr-un bol, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa, apoi mixam timp de 6 minute.

In acest timp, compozitia va creste in volum si va capata o textura pufoasa.

Faina cernuta se adauga treptat peste compozitia de oua.

Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana cand o incorporam complet.

Turnam aluatul intr-o forma de 20 cm, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 25-30 minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa coacere, scoatem blatul din forma si il asezam pe un gratar pentru a se raci complet.

Odata racit, se taie in trei foi egale.

Iti recomandam reteta Tort cu ananas si capsuni

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *