Carne la Garnita

Carne la Garnita
Ingrediente:

Carne de porc fara os -  cruda si afumata , carnati afumati , untura sarata.

Timp preparare

2 ore

4.6/5 - (9 votes)

Cum se face carnea la garnita? Reteta Carne la Garnita. Retete de carne in untura.

Cine nu isi aduce aminte cu placere momentele din copilarie cand bunica desfacea oala cu carne de la untura, o incalzea si o servea cu mamaliga aburinda? Ei bine, acum putem sa preparam aceste bucurii simple ale copilariei chiar si noi, in bucatariile noastre moderne. Avem nevoie de carne de porc si carnati, pe care ii taiem in bucati potrivite, dupa care ii prajim, la foc mediu, timp de 1-2 ore, in untura de porc, cu putina sare.

Bucatile gustoase de carne si carnati se pastreaza in vase de ceramica, in untura racita, pana la urmatoarea masa, cand le scoatem si la mai incalzim putin. Bunatatile aceastea le servim cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi si muraturi.

Carnea de porc se taie in bucati marisoare , carnatii ii taiem bucati potrivite.

Carne la GarnitaIntr-un tuci punem  untura la incins , adaugam carnea si o prajim la foc mic, cca 1 ora si 30 minute, amestecand periodic.

Carnea se scoate cu o spumiera si adaugam carnatii.

Se prajesc cca 30 minute si  apoi ii scoatem cu o spumiera.

In vase smaltuite sau din ceramica  asezam carnea si carnatii , apoi turnam untura.

Lasam sa se racesca complet si apoi acoperim vasele.

Se serveste cu mamaliguta si ceapa rosie.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *