Ingrediente – Gogonele cu usturoi la otet
gogonele, cantitatea de otet reprezinta 30% din cantitatea de lichid, sare grunjoasa, boabe de mustar, boabe de piper negru, marar uscat, catei de usturoi.
Mod de preparare
- In fiecare borcan sterilizat se adauga cate o lingurita boabe de mustar, 5 catei de usturoi, gogonelele spalate, cateva boabe de piepr negru si marar uscat.
- Intr-o cratita se adauga solutia din otet , apa si sare (la 1 l solutie se adauga 300 ml otet, 700 ml apa, 1 lingura de sare).
- Cantitatea de solutie pentru 1 borcan depinde atat de marimea borcanului si a gogonelelor.
- Puteti masura prin adaugarea de apa simpla intr-un borcan cu gogonele , apoi o cantariti.
- In functie de rezultat va puteti calcula cantitatea de solutie necesara.
- Solutia se pune la fiert, dupa primele clocote se toarna fierbinte peste gogonele.
- Se inchid borcanele ermetic , se impaturesc si se lasa pana a doua zi.
- Transferam borcanele la camara.
Pofta Buna!