Cheesecake

Cheesecake
5/5 - (2 votes)

Ingrediente Cheesecake

Pentru blat : 150 gr biscuiti digestivi macinati , 1 lingura zahar farin, 80 gr unt.
Pentru crema de branza: 600 gr branza dulce , 150 gr zahar, 3 oua, coaja rasa de la 1 lamaie, 2 plicuri zahar vanilat.
Decor: zahar pudra vanilat.




Mod de preparare Cheesecake

  1. Se unge cu unt o tava  rotunda , cu  peretii  detasabili, diametrul de 20 cm .
  2. Amestecam  biscuitii cu  untul topit si zahar.
  3. Compozitia obtinuta  se aseaza uniform la baza tavii.
  4. Se preseaza bine cu o lingura si se aseaza la frigider pana obtinem crema de branza.
  5. Mixam  branza proaspata, adaugam treptat ouale, zaharul , coaja de lamaie si vanilia.
  6. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se intinde uniform.
  7. Forma se aseaza pe  tava de copt  si se introduce  in cuptorul preincalzit la 160 C.
  8. Se coace cca 15 minute la  160 C,  se reduce temperatura la 100 C pentru 25 minute.
  9. Se lasa la copt , pana cand mijlocul prajiturii este usor inchegat,  iar daca miscam  umplutura tremura usor, ca un jeleu.
  10. Dupa coacere,  prajitura se mai lasa in cuptor cca 1 ora.
  11. Se scoate prajitura din cuptor si cu ajutorul unui cutit ascutit se desprinde de marginea formei de copt.
  12. Se pune la rece pentru 1-2 ore si apoi se portioneaza.

Se serveste  cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.