Cheesecake cremos, cu blat crocant si umplutura fina de branza, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta simpla si delicioasa.
Se unge cu unt o tava rotunda , cu peretii detasabili, diametrul de 20 cm .
Amestecam biscuitii cu untul topit si zahar.
Compozitia obtinuta se aseaza uniform la baza tavii.
Se preseaza bine cu o lingura si se aseaza la frigider pana obtinem crema de branza.
Mixam branza proaspata, adaugam treptat ouale, zaharul , coaja de lamaie si vanilia.
Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se intinde uniform.
Forma se aseaza pe o tava de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 160 C.
Se coace cca 15 minute, la 160 C,.
Se reduce temperatura la 100 C, pentru 25 minute.
Se lasa la copt, pana cand mijlocul prajiturii este usor inchegat, iar daca miscam umplutura, acesta tremura usor, ca un jeleu.
Dupa coacere, prajitura se mai lasa in cuptor cca 1 ora.
Se scoate prajitura din cuptor si cu ajutorul unui cutit ascutit se desprinde de marginea formei de copt.
Se pune la rece pentru 1-2 ore si apoi se portioneaza.
Se serveste cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!