Ficatei la gratar
500 gr ficatei de pui , 200 ml lapte, 5 catei de usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 40 ml ulei.
Pentru servire – 50 gr unt, 5 fire patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.
Ficateii se spala in mai multe ape.
Se pun intr-o sita la scurs pentru 5 minute.
Asezam ficateii intr-un bol si adaugam laptele.
Amestecam , acoperim bolul cu folie alimentara si punem la frigider pentru 1 ora.
Se scurge laptele, spalam ficateii si se pun din nou la scurs ( 5 minute).
Punem ficateii intr-un bol impreuna cu usturoiul pisat, ulei, cimbru , sare si piper dupa gust.
Amestecam , acoperim bolul cu folie alimentara si punem la frigider pentru minim 2-3 ore, de preferat peste noapte.
Incingem bine o tigaie grill si asezam ficateii fara sa ii inghesuim.
Ii lasam 5 -7 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos, iar interiorul este roz si usor suculent.
Pentru servire – untul topit se amesteca bine cu patrunjelul maruntit , sare si piper dupa gust.
Sosul de unt se toarna peste ficatei si se servesc imediat.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează