Azi iti propun o reteta care te va cuceri prin simplitate si gust: chiftelute cu conopida in sos de rosii. Fragede si delicioase, aceste chiftelute sunt o varianta satioasa, perfecta pentru orice masa. Sosul de rosii, cremos si bogat, completeaza perfect conopida si chiftelutele. Se prepara usor, cu ingrediente accesibile, si este mancarea ideala pentru zilele in care vrei ceva rapid, dar plin de savoare.
Preparare Chiftelute cu conopida in sos de rosii
Punem intr-un bol carnea tocata, ceapa razuita, usturoiul maruntit, oul, patrunjelul tocat, faina, sare si piper dupa gust. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Luam compozitie cu lingurita, ii dam forma rotunda si transferam chiftelutele in tigaia cu ulei incins. La prajim pe ambele parti.
Spalam conopida, o desfacem in buchetele si o trecem prin jet de apa rece.
O punem la fiert intr-o oala cu apa si sare (1 gr), pentru 5 minute.
Dupa fierbere, scurgem apa. Adaugam sare, piper dupa gust, cimbru uscat si amestecam usor.
Taiem ceapa marunt, iar morcovul in rondele. Le adaugam in uleiul incins si amestecam ( 1 minut).
Adaugam rosiile maruntite si le calim pentru 10 minute, amestecand periodic.
Transferam sosul format intr-un vas termorezistent.
Adaugam conopida peste sos si amestecam usor.
Adaugam chiftelutele si punem la cuptor ( preincalzit) pentru 20 minute/ 180C.
Razuim cascavalul peste preparat si mai punem la cuptor 1 minut.
La final, presaram mancarea cu marar tocat marunt.
Servim imediat. Sa aveti pofta!