Chiftelute cu conopida in sos de rosii

Chiftelute cu conopida in sos de rosii
Ingrediente:

Chiftelute - 500 gr carne tocata, 1 ceapa mare razuita, 1/2 capatana de usturoi, 1 lingura faina, 50 ml ulei, 1 ou, sare si piper dupa gust, 1 legatura de patrunjel, 300 ml ulei pentru prajit.
600 gr conopida, 1 morcov, 300 gr rosii decojite, 1 ceapa, 1 ardei  capia, 30 ml ulei, sare si piper dupa gust, cimbru uscat dupa gust.
Decor - 50 gr cascaval, 4 fire de marar.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

5

5/5 - (6 votes)

Azi iti propun o reteta care te va cuceri prin simplitate si gust: chiftelute cu conopida in sos de rosii. Fragede si delicioase, aceste chiftelute sunt o varianta satioasa, perfecta pentru orice masa. Sosul de rosii, cremos si bogat, completeaza perfect conopida si chiftelutele. Se prepara usor, cu ingrediente accesibile, si este mancarea ideala pentru zilele in care vrei ceva rapid, dar plin de savoare.

Chiftelute cu conopida in sos de rosii

Preparare Chiftelute cu conopida in sos de rosii

Punem intr-un bol carnea tocata, ceapa razuita, usturoiul maruntit, oul, patrunjelul tocat, faina, sare si piper dupa gust. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Luam compozitie cu lingurita,  ii dam forma rotunda si transferam chiftelutele in tigaia cu ulei incins. La prajim pe ambele parti.

Spalam conopida,  o desfacem  in buchetele si o trecem prin jet de apa rece.

O punem la fiert intr-o oala cu apa si  sare (1 gr),  pentru  5 minute.

Dupa fierbere,  scurgem apa. Adaugam sare, piper dupa gust, cimbru uscat si amestecam usor.

Taiem ceapa marunt, iar morcovul in rondele. Le adaugam in uleiul incins si amestecam ( 1 minut).

Adaugam rosiile  maruntite si le calim pentru 10 minute, amestecand periodic.

Transferam sosul format intr-un vas termorezistent.

Adaugam conopida peste sos si  amestecam usor.

Chiftelute cu conopida in sos de rosii

Adaugam chiftelutele si punem la cuptor ( preincalzit) pentru 20 minute/ 180C.

Razuim cascavalul  peste preparat si mai punem la cuptor 1 minut.

La final, presaram mancarea cu marar tocat marunt.

Servim imediat. Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *