4.9/5 - (77 votes)
Prajitura cu sarlota este un desert delicios si usor de pregatit, perfect pentru orice ocazie. Blat pufos si crema fina de sarlota, deliciu maxim. Descopera reteta simpla si rapida!
Blat – Albusurile se bat spuma cu zahar, iar galbenusurile le mixam cu sare.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune tava 30×20 cm.
Se coace 25 minute/ 180C.
Sirop – Se fierbe apa cu zaharul si se lasa la racit. Adaugam esenta de rom si amestecam.
Sarlota – Intr-un vas punem gelatina ( inmuiata in 30 ml lapte rece), zaharul, ouale , restul de lapte si omogenizam.
Vasul se pune pe baie de abur si amestecam periodic .
Spre final adaugam cacaua si amestecam.

Cand crema se ingroasa , se ia de pe baia de abur si pune la racit.
Se amesteca periodic, altfel se incheaga.
Amestecam crema (fluida ) cu frisca si esenta de rom.
Asamblare
Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara , se pune compozitia de sarlota si apoi blatul .

Insiropam blatul, in mod uniform.
Se pune la rece pentru 3 ore, se rastoarna pe o tava si indepartam folia.

Portionam prajitura in 20 bucati (cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte si sters cu un sevet).

Fiecare prajitura se decoreaza cu o avelina de frisca.

Razuim ciocolata pe toata suprafata prajiturii si o transferam la frigider.
Sa aveti pofta!
2 thoughts on “Prajitura cu sarlota”
foarte, foarte buna! multumesc mult pentru toate retele! sunt fantastice!
Iti multumim ca ne urmaresti si ma bucur ca iti plac retetele noastre.