Prajitura cu sarlota

Prajitura cu sarlota
Ingrediente:

Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de copt.
Sarlota: 2 oua, 250 ml lapte, 10 gr gelatina, 100 gr zahar, vanilie, 50 gr cacao, 500 gr frisca indulcita ,  20 ml esenta de rom.
Sirop: 80 gr zahar, 200 ml apa , 5 ml esenta de rom.
Decor: frisca, ciocolata razuita.

Timp preparare

4 ore

Nr. portii

20 bucati/ tava 30x20 cm.

4.9/5 - (77 votes)
Prajitura cu sarlota este un desert delicios si usor de pregatit, perfect pentru orice ocazie. Blat pufos  si crema fina de sarlota, deliciu maxim. Descopera reteta simpla si rapida!
Blat – Albusurile se bat spuma cu zahar, iar  galbenusurile le mixam cu  sare.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune tava 30×20 cm.
Se coace 25 minute/ 180C.

Sirop – Se fierbe apa cu zaharul si se lasa la racit. Adaugam esenta de rom si amestecam.
Sarlota – Intr-un vas punem gelatina ( inmuiata in 30 ml lapte rece), zaharul, ouale , restul de lapte si omogenizam.
Vasul se pune pe baie de abur si amestecam periodic .
Spre final adaugam cacaua si amestecam.
Cand crema se ingroasa , se ia de pe baia de abur si pune la racit.
Se amesteca periodic, altfel se incheaga.
Amestecam crema (fluida ) cu frisca si esenta de rom.

Asamblare
 Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara , se pune compozitia de sarlota si apoi blatul .
Insiropam blatul, in mod uniform.
Se pune la rece pentru 3 ore, se rastoarna pe o tava si indepartam folia.
Portionam prajitura in 20 bucati (cu ajutorul unui cutit trecut  prin apa fierbinte si sters cu un sevet).
Fiecare prajitura se decoreaza cu o avelina de frisca.
Prajitura cu sarlota
Razuim ciocolata pe toata suprafata prajiturii si o transferam la frigider.
Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Prajitura cu sarlota”

  1. ionescu mioara

    foarte, foarte buna! multumesc mult pentru toate retele! sunt fantastice!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *