Ingrediente
Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de copt.
Sarlota:2 oua, 200 ml lapte, 20 gr gelatina,200 gr zahar, vanilie, 50 gr cacao, 300 ml frisca , 50 gr smantana, 30 ml lapte, rom.
Sirop: 100 gr zahar, 250 ml apa , rom.
Decor: frisca, ciocolata rasa.
Preparare
Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Siropul: se fierbe apa cu zaharul apoi se lasa la racit. Dupa racire se adauga rom dupa preferinta.Sarlota: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Baine-Marie si amestecam din cand in cand .Spre final se adauga cacao si amestecam bine. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si se lasa la rece. Separat batem frisca cu smantana si lapte, cand crema de sarlota este rece se amesteca cu frisca batuta , se adauga la final rom. In tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie se pune compozitia de sarlota, apoi blatul care se va insiropa. Se introduce la rece pentru cca 1 ora. Dupa acest timp se rastoarna pe o tava, se indeparteaza folia, apoi portionam prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama calda (trecuta prin apa fierbinte si sters cu un sevet).
Se decoreaza fiecare prajitura cu o avelina de frisca si ciocolata rasa.
Servire
Se serveste rece.
4 Comments
foarte, foarte buna! multumesc mult pentru toate retele! sunt fantastice!
Iti multumim ca ne urmaresti si ma bucur ca iti plac retetele noastre.
cei 30ml.de lapte se adauga la gelatina sau la frisca asta nu am inteles multumesc
buna ziua cei 30.de ml.de lapte se adauga la frisca sau in gelatina multumesc