Ecler cu mere

Ecler cu mere
5/5 - (27 votes)

 Ingrediente – 20 bucati

Coji : 80 ml ulei, 180 ml apa, 180 gr faina, 5 oua, 1 praf de sare.

Crema de vanilie: 1 l lapte ,120 gr amidon, 4 oua, 2 pliculete zahar vanilat,  1 praf de sare , 200 gr zahar.
Umplutura : 5 mere, 100 gr zahar, 50 gr unt, 2 plicuri zahar vanilat.
Decor: zahar pudra vanilat.



Preparare Ecler cu mere

Merele taiate cubulete se pun intr-o cratita , adaugam  zahar , unt si punem la foc pentru 3 minute.

Se adauga vanilia, amestecam usor si se lasam sa se racesca complet.

Pregatim cojile de ecler  – apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana la punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta  pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.

Se retrage cratita continuand amestecarea pana scade temperatura.

Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere le vom taia  numai pe o latura .

Se umplu cu crema de vanilie calduta si  se lasa cca 1 minut  sa se raceasca.

Se adauga mere pe toata suprafata, se adauga  capacele si apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.