Ecler cu mere, un desert foarte gustos si aromat. Reteta Ecler cu mere este explicata pas cu pas si garanteaza reusita.
Merele taiate cubulete se pun intr-o cratita , adaugam zahar , unt si punem la foc pentru 3 minute.
Adaugam vanilia, amestecam usor si se lasam sa se racesca complet.
Pregatim cojile de ecler – apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana la punctul de fierbere.
Se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage cratita continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere le vom taia numai pe o latura .
Se umplu cu crema de vanilie calduta si se lasa cca 1 minut sa se raceasca.
Se adauga mere pe toata suprafata, se adauga capacele si apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!