Cartofi cu ciuperci si ceapa la tigaie

Cartofi cu ciuperci si ceapa la tigaie
Ingrediente:

600 gr cartofi, 300 gr ciuperci  champignon , 2 cepe mari, 4 linguri ulei, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust,  1/2 legatura de patrunjel proaspat pentru decor.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

4

5/5 - (24 votes)

Cartofi cu ciuperci si ceapa la tigaie – o reteta simpla, rapida si savuroasa pentru un pranz sau o cina delicioasa.
Cartofi cu ciuperci si ceapa la tigaie

Curatam cartofii si  ii taiem in cuburi.

Ii fierbem in apa cu sare, timp de 10-12 minute, pana devin usor moi, dar nu sfaramiciosi.
Scurgem  cartofii si ii lasam  sa se usuce putin.
Taiem ceapa marunt si ciupercile felii.
Incingem uleiul intr-o tigaie mare si adaugam ciupercile.
Le sotam pana se evapora lichidul si incep usor sa se rumeneasca.
Adaugam ceapa si amestecam pana devine translucida, apoi adauga usturoiul zdrobit.

Adauga cartofii fierti, sare si piper dupa gust.Cartofi cu ciuperci si ceapa la tigaieMai lasam la foc mediu pana cand cartofii incep  sa se rumeneasca usor si amestecam bine cu celelalte ingrediente.

Presaram patrunjel proaspat tocat si servim imediat. Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *