Ciorba de miel

Ciorba de miel
Ingrediente:

1 kg carne de miel (cu os ), 2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 legatura ceapa verde, 1 lingura otet, 1 lingura faina, 2 galbenusuri, 200 ml smantana, piper si sare dupa gust, leustean proaspat.

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

6

4.9/5 - (36 votes)

Ciorba de miel , specifica sarbatorilor de Paste, este un preparat gustos si satios. Reteta Ciorba de miel este simpla, iar rezultatul delicios.

Carnea se transeaza , se pune in  apa cu otet (pentru 5 minute), apoi  se spala in mai multe ape.

Punem carnea la fiert intr-o oala cu 3 l apa . Indepartam spuma in timpul fierberii. Dupa 40 minute, in ciorba  se adauga zarzavatul taiat cubulete si continuam fierberea.

Cand zarzavatul a fiert, adaugam ceapa verde taiata marunt si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.

Pregatim  compozitia din galbenus, faina si smantana .

Omogenizam ingredientele  , diluam compozitia cu 2 linguri apa rece si turnam in ciorba  , amestecand  usor.

Se mai lasa sa dea un clocot,  apoi se ia de pe foc si se potriveste de sare si piper .

Se serveste cu leustean, smantana si zeama de lamaie.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *