Ciorba de miel , specifica sarbatorilor de Paste, este un preparat gustos si satios. Reteta Ciorba de miel este simpla, iar rezultatul delicios.
Carnea se transeaza , se pune in apa cu otet (pentru 5 minute), apoi se spala in mai multe ape.
Punem carnea la fiert intr-o oala cu 3 l apa . Indepartam spuma in timpul fierberii. Dupa 40 minute, in ciorba se adauga zarzavatul taiat cubulete si continuam fierberea.
Cand zarzavatul a fiert, adaugam ceapa verde taiata marunt si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.
Pregatim compozitia din galbenus, faina si smantana .
Omogenizam ingredientele , diluam compozitia cu 2 linguri apa rece si turnam in ciorba , amestecand usor.
Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se potriveste de sare si piper .
Se serveste cu leustean, smantana si zeama de lamaie.
Pofta Buna!