Dovleceii pane cu usturoi sunt gustarea perfecta de vara – crocanti la exterior, moi si aromati la interior. Ii poti servi ca aperitiv, garnitura sau chiar fel principal alaturi de o salata proaspata. Se fac rapid, cu ingrediente simple, iar usturoiul le da acel gust savuros care te face sa mai vrei o portie. Reteta ideala pentru zilele in care vrei ceva gustos, dar fara prea mult efort. Vezi mai jos cum se fac cei mai buni dovlecei pane cu usturoi, exact ca la mama acasa!
Ouale se mixeaza cu sare, piper, usturoiul zdrobit, apa si faina.
Dovlecelul se curata de coaja, il taiem felii si presaram cu sare.
Lasam cca 20 minute, deoparte, si apoi scurgem zeama formata.
Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat, se trec prin faina si prin compozitia de pane.
Le prajim in ulei incins, pe ambele parti.
Dupa prajire, dovleceii pane se scot pe un servet absorbant.
Se pun pe platou si se servesc cu mujdei sau cu sos de iaurt.
Pofta Buna !
Salvează










