Dovlecei pane cu usturoi

Dovlecei pane cu usturoi
Ingrediente:

1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit , 100 gr faina, sare.

Pentru compozitia de pane: 2 oua , 80 gr faina, 200 ml apa , sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si  piper dupa gust .

5/5 - (36 votes)

Dovleceii pane cu usturoi sunt gustarea perfecta de vara – crocanti la exterior, moi si aromati la interior. Ii poti servi ca aperitiv, garnitura sau chiar fel principal alaturi de o salata proaspata. Se fac rapid, cu ingrediente simple, iar usturoiul le da acel gust savuros care te face sa mai vrei o portie. Reteta ideala pentru zilele in care vrei ceva gustos, dar fara prea mult efort. Vezi mai jos cum se fac cei mai buni dovlecei pane cu usturoi, exact ca la mama acasa!

Ouale se mixeaza cu  sare, piper,  usturoiul zdrobit, apa si faina.

Dovlecelul se curata de coaja,  il  taiem felii si  presaram cu sare.

Lasam cca 20  minute,  deoparte,   si apoi scurgem zeama formata.

Feliile de dovlecel se tamponeaza  cu un servet uscat,  se trec prin faina si prin compozitia de pane.

Le prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Dupa prajire, dovleceii pane se scot  pe un servet absorbant.

Se pun pe platou si se servesc cu mujdei  sau cu sos de iaurt.

Pofta Buna !

Salvează

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *