Reteta simpla si rapida de Dovlecei la gratar va asteapta sa o testati. Dovlecei la gratar, o optiune usoara si delicioasa pentru o masa sanatoasa. Acestia capata o textura crocanta la exterior si moale la interior, cu o aroma subtila de copt. Pot fi serviti ca garnitura langa fripturi de pui sau peste, sau integrati intr-o salata proaspata. Pentru a amplifica gustul, se pot servi cu sos de iaurt si usturoi sau cu branzeturi usoare precum feta sau mozzarella.
Taiem dovleceii in felii potrivite, cca 0,5 cm, si transferam intr-un bol.
Presaram sare si amestecam. Ii lasam 10 minute, apoi ii asezam pe hartie absorbanta.
Ii tamponam bine pentru a indeparta apa. Ungem feliile de dovlecei cu ulei, intr-un strat subtire, pe ambele parti.
Incingem bine o tigaie grill si asezam o parte din feliile de dovlecei sau cate intra in tigaie.
Le coacem maxim 2 minute pe fiecare parte sau pana se formeaza urme de grill.
Scoatem feliile de dovlecei pe o farfurie si adaugam sare, piper dupa gust.
Procedam identic si cu restul feliilor de dovlecei.
Servim alaturi de sos de iaurt cu usturoi. Intr-o zi de post ii puteti servi alaturi de pilaf de orez.
Pofta buna!