Ingrediente Salam de biscuiti cu stafide
250 gr biscuiti de post , 70 gr margarina, 70 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat ,50 gr nuca, 1 lingura cacao , 50 gr stafide.
Decor: zahar farin vanilat
Mod de preparare Salam de biscuiti cu stafide
- Biscuitii se sfarama cu mana si se pun intr-un bol mai mare. Se adauga stafidele , miezul de nuca , zaharul vanilat si cacao.
- Zaharul si apa (70 ml) se pun pe foc. Se lasa sa fiarba cca min apoi se adauga margarina . Se amesteca si se lasa sa se racesca cateva momente.
- Peste biscuiti adaugam siropul format mai sus si amestecam usor.
- Compozitia formata se pune pe folie alimentara si rulam strans.
- Ruloul format se pune pe o tava si se introduce la frigider pentru minim 3-4 ore, se indeparteaza folia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
- Se portioneaza dupa preferinta si se serveste ca desert alaturi de cafea sau ceai.
Pofta Buna!