Chec marmorat cu nuca . Checul este unul dintre deserturile preferate ale romanilor. Se prepara rapid, cu ingredient simple, pentru a-ti oferi un desert gustos, pe care il poti prepara si atunci cand ai musafiri neasteptati. Ingredientele pentru acest chec sunt clasice: oua, zahar, unt, cacao, faina si mirodenii dupa preferinte, vanilie, coaja de lamaie sau portocala. Pe langa nuca, mai poti adauga si stafide sau alte tipuri de fructe oleaginoase: fistic, migdale sau caju.
Aspectul sau marmorat este foarte placut, astfel ca nu vei da gres niciodata cu acest desert. Se serveste simplu, sau cu o ceasca de cafea sau ceai calde.
Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie cremoasa si fara aglomerari.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam zaharul (treptat) si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam cu vanilia , untul topit si coaja rasa de lamaie maxim 1 minut.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia se imparte in doua parti. O parte se amesteca cu cacaua, iar a doua parte ramane simpla.
Intr-o tava de copt (dimensiune tava – lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm ) , tapetata cu hartie de copt, se aseza alternativ din cele doua compozitii.
Adaugam miezul de nuca (netaiat) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C , pentru maxim 20 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Checul marmorat cu nuca se lasa sa se racesca complet si apoi se portioneaza.
Citeste – Retete de Chec in Imagini.
Pofta Buna!