Chec marmorat cu nuca

Ingrediente:

6 oua , 200 gr zahar, 200 gr faina, 5 linguri unt topit (caldut - nu fierbinte), 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao neagra + 3 linguri apa, 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 praf sare, 30 gr nuca.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

1

5/5 - (35 votes)

Chec marmorat cu nuca . Checul este unul dintre deserturile preferate ale romanilor. Se prepara rapid, cu ingredient simple, pentru a-ti oferi un desert gustos, pe care il poti prepara si atunci cand ai musafiri neasteptati. Ingredientele pentru acest chec sunt clasice: oua, zahar, unt, cacao, faina si mirodenii dupa preferinte, vanilie, coaja de lamaie sau portocala. Pe langa nuca, mai poti adauga si stafide sau alte tipuri de fructe oleaginoase: fistic, migdale sau caju.

Aspectul sau marmorat este foarte placut, astfel ca nu vei da gres niciodata cu acest desert. Se serveste simplu, sau cu o ceasca de cafea sau ceai calde.

Cacaua se amesteca cu apa  pana obtinem o compozitie cremoasa si fara aglomerari.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam  zaharul (treptat)  si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam  cu vanilia , untul topit  si coaja rasa de lamaie maxim 1 minut.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam treptat faina + praful de copt  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia se imparte in doua parti. O parte se amesteca cu cacaua,  iar a doua parte ramane simpla.

Intr-o tava de copt (dimensiune tava – lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm ) , tapetata cu hartie de copt,  se aseza alternativ din cele doua compozitii.

Adaugam miezul de nuca (netaiat) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C , pentru maxim 20 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Checul marmorat cu nuca se lasa sa se racesca complet si apoi se portioneaza.

Citeste –  Retete de Chec in Imagini.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *