Chiftele la cuptor

Ingrediente:

600 gr carne tocata de porc (spata ), 5 fire de ceapa verde, 1 morcov, 2 oua, sare si piper dupa gust, 1 legatura marar, 100 gr pesmet.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

20

5/5 - (64 votes)

Chiftele  la cuptor,   o varianta mai sanatoasa si mai usoara de preparat aceste bunatati, inlocuind prajirea clasica in ulei cu gatirea la cuptor. Acestea sunt gustoase, suculente si pot fi savurate ca atare sau alaturi de diverse sosuri si garnituri. Chiftele la cuptor pentru mese in familie.

Punem carnea tocata intr-un vas.

Adaugam ouale, morcovul razuit, ceapa taiata rondele fine, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Luam compozitie cu lingura, modelam in forma rotunda si tavalim prin pesmet.

Oferim chiftelelor o forma uniforma si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 30 minute sau pana devin aurii.

Le lasam sa se racoreasca si apoi le transferam pe un platou.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *