Cornuri cu mere de post

Ingrediente:

Aluat: 400 gr faina alba  (de cozonac ), 80 gr zahar, 50 ml ulei, 200 ml apa calduta, 1 plic drojdie uscata (10 gr), 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie.

Umplutura: 5 mere, 5 linguri de zahar, 1 lingura gris, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 lingurita de scortisoara.

Decor: 30 ml sirop , zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora si

Nr. portii

14 bucati

4.9/5 - (40 votes)

Cornuri cu mere de post, o reteta pufoasa si aromata. Reteta Cornuri cu mere de post este ideala pentru mese in familie.

Intr-un bol adaugam apa calduta,  zaharul si drojdia. Amestecam energic 1 minut.

adaugam  uleiul, coaja rasa de lamaie, jumatate din cantitatea de faina si amestecam.

Adaugam praful de sare si restul de faina. Amestecam si apoi framantam pentru 10 minute.

Punem aluatul intr-un  vas , acoperim cu un servet de bucatarie si se lasam la dospit cca 20-30 minute.

Umplutura – merele rase se pun intr-o cratita impreuna cu zahar.

Se lasa sa fiarba pentru 5 minute, adaugam   grisul, scortisoara si vanilia.

Amestecam si punem compozitia la racit.

Aluatul dospit se imparte in 14 bucati.

Fiecare bucata de aluat se intinde sub forma unui triunghi, se adauga 1 lingura de umplutura si se ruleaza strans.

Cornurile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le lasam la dospit pentru 20 de minute.

Cornurile se coc la o temperatura de  180 C/ 30 minute. Se scot,  se ung cu sirop si se reintroduc  la copt,  pentru 2  minute.

Se servesc cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *