Cornuri cu mere de post

5/5 - (1 vote)

Ingrediente Cornuri cu mere de post – 14 buc

Aluat: 400 gr faina alba  (de cozonac ), 80 gr zahar, 50 ml ulei, 200 ml apa calduta, 1 plic drojdie uscata (10 gr), 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie.

Umplutura: 5 mere, 5 linguri de zahar, 1 lingura gris, 50  gr margarina, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 lingurita de scortisoara.

Decor: 30 ml sirop , zahar pudra vanilat.




 

Preparare Cornuri cu mere de post

Intr-un bol adaugam apa calduta, se adauga zaharul si drojdia. Se amesteca energic 1 min.

Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, jumatate din cantitatea de faina si amestecam.

Se adauga praful de sare si restul de faina. Se framanta pana obtinem un aluat numai bun de modelat.

Aluatul se pune intr-un vas , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit cca 20-30 min.

Separat se formeaza umplutura- merele rase se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si margarina. Se lasa sa fiarba cca 8 min , se adauga grisul, scortisoara si vanilia. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.

Aluatul dospit se imparte in 14 bucati, fiecare bucata de aluat se intinde sub forma unui triunghi, se adauga 1 lingura de umplutura si se ruleaza strans.

Cornurile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pun  la dospit, cca 20 min.

Cornurile se coc la o temperatura de  180 C , pana devin aurii.  Se scot,  se ung cu sirop si se introduc din nou la copt pentru cateva minute.

Se servesc ca desert, cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.