Tort diplomat cu ananas si ciocolata

Tort diplomat cu ananas si ciocolata
Ingrediente:

Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita de 2 l )

Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, 10 gr gelatina granule, 500 gr frisca batuta, vanilie, 1 cutie compot ananas.

Decor: frisca, frunze de ciocolata alba , 1 cireasa confiata

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

10 / dimensiune forma 20 cm

5/5 - (31 votes)

Tort diplomat cu ananas si ciocolata, un desert fin si aromat. Reteta Tort diplomat cu ananas si ciocolata este simpla si delicioasa.

 

Preparare crema – Intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale  si  omogenizam.

Punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Se amesteca din cand in cand pana ce crema se ingroasa.

Se pune vasul pe un vas cu apa rece si amestecam continuu. Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca , ananasul taiat cubulete si vanilie.

Forma se tapeteaza cu folie alimentara, se adauga crema diplomat . Se aseaza pe toata suprafata piscoturile trecute prin siropul de la compot .

Se apasa usor , se acopera cu folie si se introduce la rece pentru 4-5 ore.

Se scoate din forma pe un platou si se imbraca in frisca , cu ajutorul unui pos cu sprit .

Se decoreaza cu ananas din compot , aveline din frisca , petaleflori si frunze din ciocolata.

In fiecare floare de ciocolata se aseaza cate un cubulet de cireasa confiata.

Frunzele din ciocolata se obtin din ciocolata menaj.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *