Prajitura cu mure

Prajitura cu mure
Ingrediente:

6 oua, 150 gr zahar, 20 ml ulei, 1/2 plic praf de copt, 200 gr faina, 200 gr mure+ 1 lingura faina , 10 gr  zahar vanilat, 1 praf de sare, zahar farin pentru decor.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

18 buc/ dimeniune tava 30x20

5/5 - (48 votes)

Murele se prafuiesc cu faina.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zahar,  iar galbenusurile se omogenizeaza cu ulei , zahar vanilat si un praf de sare.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Amestecam  usor albusurile cu galbenusurile si adaugam  faina .
Amestecam pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.
Tapetam o tava ( 30×20 cm) cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Adaugam murele si apoi turnam restul de compozitie.
Nivelam usor suprafata prajiturii si o introducem in cuptorul preincalizit la 180C.
Coacem prajitura 25 minute.
Dupa coacere, prajitura se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza in 20 bucati.
Se serveste cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *