Ingrediente Cartofi umpluti cu ciuperci
6 cartofi medii, 10 ml ulei.
Umplutura: 200 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa , 50 ml ulei, 1/2 legatura patrunjel , sare si piper dupa gust.
Preparare Cartofi umpluti cu ciuperci
- Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru.
- Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur , se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se coc in cuptor la 200 C pentru 50-60 min , sunt gata cand furculita intra usor.
- Se lasa sa se racoreasca cateva momente si taiem cu grija capacele.
- Se scobesc de miez, cu grija , lasand putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un bol si se paseaza.
- Intr-o tigaie se pune uleiul la incins , se adauga ciupercile taiate cubulete si le calim 5 minute.
- Adaugam ceapa taiata marunt, amestecam cu ciupercile si mai lasam pe foc cca 2-3 minute.
- Adaugam sare si piper dupa gust.
- Compozitia usor racorita se amesteca cu patrunjelul maruntit si miezul de cartofi.
- Amestecam pana formam o compozitie omogena.
- Se umplu cartofii cu compozitia formata , se pun din nou in tava si se pun la cuptor pentru 10 min- 160C.
- La final , setam cuptorul la functia grill si ii mai lasam 3-4 minute.
Se servesc imediat.
Pofta Buna!