Conopida cu legume la otet

Conopida cu legume la otet
Ingrediente:

1, 5 kg conopida, 2 morcovi, 2 ardei capia sau gogosar, 4 gogonele, 2 castraveti, 1 l otet, 1.5 l apa, 10 linguri zahar, 5 linguri de sare, boabe de piper negru.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

6 borcane /800 gr

5/5 - (7 votes)

Conopida cu legume la otet, o conserva delicioasa pentru preparate pe baza de carne. Reteta este simpla, rapida si foarte gustoasa.

Conopida se desface buchetele si se pune intr-un vas .

Se adauga apa rece , 1 lingura de sare si amestecam usor.

Lasam deoparte 30 minute.

Spalam restul de legume, le taiem  rondele , le punem intr-un bol si le amestecam.

Intr-o cratita punem : apa, otetul, zahar si sare. Amestecam si punem  la fiert.

In borcanele sterilizate adaugam un strat de conopida, un strat de legume si inca un strat din buchetele de conopida.

Adaugam  si boabe de piper negru.

Sub fiecare borcan asezam o lama de cutit.

Solutia fierbinte se toarna peste legume si imediat inchidem  borcanele cu capac.

Le impaturim cu servete de bucatarie si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.

Transferam borcanele la loc racoros.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *