Conopida cu legume la otet, o conserva delicioasa pentru preparate pe baza de carne. Reteta este simpla, rapida si foarte gustoasa.
Conopida se desface buchetele si se pune intr-un vas .
Se adauga apa rece , 1 lingura de sare si amestecam usor.
Lasam deoparte 30 minute.
Spalam restul de legume, le taiem rondele , le punem intr-un bol si le amestecam.
Intr-o cratita punem : apa, otetul, zahar si sare. Amestecam si punem la fiert.
In borcanele sterilizate adaugam un strat de conopida, un strat de legume si inca un strat din buchetele de conopida.
Adaugam si boabe de piper negru.
Sub fiecare borcan asezam o lama de cutit.
Solutia fierbinte se toarna peste legume si imediat inchidem borcanele cu capac.
Le impaturim cu servete de bucatarie si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.
Transferam borcanele la loc racoros.
Pofta Buna!