Ingrediente Conopida cu legume la otet
Pentru 6 brocane -800 gr
1, 5 kg conopida, 2 morcovi, 2 ardei capia sau gogosar, 4 gogonele, 2 castraveti, 1 l otet, 1.5 l apa, 10 linguri zahar, 5 linguri de sare, boabe de piper negru.
Mod de preparare
- Conopida se desface buchetele si se pune intr-un vas . Se adauga apa rece amestecata cu 1 lingura de sare, apoi se lasa sa stea cca 30 min.
- Spalam restul de legume, le taiem rondele , le punem intr-un bol si le amestecam.
- Intr-o cratita punem : apa, otetul, zahar , sare. Amestecam si punem la fiert.
- In borcanele sterilizate adaugam un strat de conopida, un strat de legume si inca un strat din buchetele de conopida. Adaugam si cateva boabe de piper negru.
- Sub fiecare borcan asezam o lama de cutit.
- Solutia fierbinte se toarna peste legume si imediat inchidem ermetic borcanele.
- Le impaturim cu servete de bucatarie si le asam pana a doua zi.
- Transferam borcanele la loc racoros.
Pofta Buna!