Ciorba de fasole boabe cu afumatura pentru un pranz delicios. Reteta Ciorba de fasole boabe cu afumatura este simpla si foarte gustoasa.
Fasolea se pune la hidratat, in apa calda, minim 8 ore.
Fierbem fasolea cu 3 l apa ( calda) , dupa 10 min de la fierbere se inlocuieste cu alta apa.
Operatia se repeta de doua ori.
In ultima apa se adauga coasta afumata si portionata.
Adaugam 1 lingurita de sare si continuam fiarberea pentru 1 ora si 15 minute.
Se fierbe la foc mic, iar fasolea este fiarta.
Se scoate coasta din supa , se lasa la racit si se dezoseaza.
Spalam legumele , le curatam si apoi le taiem cubulete, fara rosii.
Intr-o oala incingem uleiul , adaugam legumele si le lasam cateva minute sa se caleasca.
Adaugam pasta de tomate , rosiile decojite si 5 polonice de supa .
Se continua fierberea la foc mic pentru 25 de minute.
Adaugam fasolea si carnea taiata cubulete potrivite.
Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Se inchide focul si se adauga leustean taiat marunt.
Se serveste cu ardei iute.
Pofta Buna !