Ciorba de fasole boabe cu afumatura

Ciorba de fasole boabe cu afumatura
Ingrediente:

1 coasta de porc afumata - cca 1 kg, 500 gr fasole boabe , 2 buc ceapa, 1 morcov, 2 buc ardei gras,  10 rosii mici (cherry),  1 lingura pasta de tomate, 1/2 telina mica, 50 ml ulei, cateva fire de leustean proaspat , sare si piper dupa gust.

Timp preparare

2 ore

5/5 - (46 votes)

Ciorba de fasole boabe cu afumatura pentru un pranz delicios. Reteta Ciorba de fasole boabe cu afumatura este simpla si foarte gustoasa.

Fasolea  se pune la hidratat,   in apa calda, minim 8 ore.

Fierbem fasolea cu  3 l apa ( calda) , dupa 10 min de la fierbere se inlocuieste cu alta apa.

Operatia  se repeta  de doua ori.

In ultima apa se adauga coasta afumata si portionata.

Adaugam 1 lingurita de sare si continuam fiarberea pentru 1 ora si 15 minute.

Se fierbe la foc mic, iar  fasolea este fiarta.

Se scoate coasta din supa , se lasa la racit si se dezoseaza.

Spalam legumele  , le curatam si  apoi le taiem cubulete, fara rosii.

Intr-o oala  incingem uleiul , adaugam  legumele si le  lasam cateva minute  sa se caleasca.

Adaugam pasta de tomate , rosiile decojite si 5 polonice de supa .

Se continua fierberea la foc mic pentru  25 de minute.

Adaugam fasolea   si carnea taiata cubulete potrivite.

Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se adauga sare si piper dupa gust.

Se inchide focul  si se adauga leustean taiat marunt.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *