Prajitura de post cu mere

Ingrediente:

Aluat: 250 gr unt vegetal, 120 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 pliculet praf de copt stins in otet , faina alba  cat cuprinde.

Umplutura: 8 mere, 150 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 20 ml apa, 50 gr gris.

Decor: zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

36

5/5 - (26 votes)

Prajitura de post cu mere, un desert aromat si apreciat. Reteta este simpla, rapida si delicioasa.

Intr-un vas punem untul vegetal taiat cuburi.

Punem vasul  deasupra unui vas cu apa fierbinte, maxim 15 secunde.

Amestecam cu zahar, vanilie, sare , praful de copt stins in otet (1 lingura) si apa.

Treptat se adauga faina pana obtinem un aluat potrivit.

Se  pune  pentru 30 minute la rece, acoperit cu o folie alimentara.

Umplutura – Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita.

Adaugam zaharul si  apa, amestecam si punem cratita la foc mediu.

Dupa  5 minute, inchidem focul,  adaugam  scortisoara, grisul si amestecam.

Lasam compozitia sa se raceasca complet.

Asamblare

Tapetam cu hartie de copt tava de aragaz , aluatul se imparte in doua parti.

Prima parte de intinde intr-o foaie de dimensiune cca 1 cm si se pune in tava .

Adaugam umplutura de mere si intindem  intr-un strat uniform.

 

Se intinde a doua foaie si se aseaza peste stratul de mere.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se introduce in cuptorul preincalzit  180C/ 30 minute.

Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *