Prajitura de post cu mere, un desert aromat si apreciat. Reteta este simpla, rapida si delicioasa.
Intr-un vas punem untul vegetal taiat cuburi.
Punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte, maxim 15 secunde.
Amestecam cu zahar, vanilie, sare , praful de copt stins in otet (1 lingura) si apa.
Treptat se adauga faina pana obtinem un aluat potrivit.
Se pune pentru 30 minute la rece, acoperit cu o folie alimentara.
Umplutura – Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita.
Adaugam zaharul si apa, amestecam si punem cratita la foc mediu.
Dupa 5 minute, inchidem focul, adaugam scortisoara, grisul si amestecam.
Lasam compozitia sa se raceasca complet.
Asamblare
Tapetam cu hartie de copt tava de aragaz , aluatul se imparte in doua parti.
Prima parte de intinde intr-o foaie de dimensiune cca 1 cm si se pune in tava .
Adaugam umplutura de mere si intindem intr-un strat uniform.
Se intinde a doua foaie si se aseaza peste stratul de mere.
Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se introduce in cuptorul preincalzit 180C/ 30 minute.
Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.