Prajitura de post cu mere

5/5 - (21 votes)

Ingrediente –  Prajitura de post cu mere

Aluat: 250 gr margarina, 120 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 pliculet praf de copt stins in otet , faina alba  cat cuprinde.

Umplutura: 8 mere, 150 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 20 ml apa, 50 gr gris.

Decor: zahar pudra vanilat.




Mod de preparare

Intr-un vas punem margarina taiata cuburi.

Punem vasul  deasupra unui vas cu apa fierbinte, maxim 15 secunde.

Amestecam cu zahar, vanilie, sare , praful de copt stins in otet (1 lingura) si apa.

Treptat se adauga faina pana obtinem un aluat potrivit,  ca de cozonac.

Se  pune  pentru 30 minute la rece, acoperit cu o folie alimentara.

Umplutura – Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita.

Adaugam zaharul si  apa, amestecam si punem cratita la foc mediu.

Dupa cca 5 minute, inchidem focul,  adaugam  scortisoara, grisul si amestecam.

Lasam compozitia sa se raceasca complet.

O tava de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt, aluatul se imparte in doua parti.

Prima parte de intinde intr-o foaie de dimensiune cca 1 cm si se pune in tava .

Se adauga umplutura de mere si se intinde  intr-un strat uniform.




Se intinde a doua parte, foia obtinuta se pune peste stratul se mere, iar daca exista surplus de aluat se inlatura.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180C/ 30 minute.

Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.