Fasole verde scazuta

Fasole verde scazuta
Ingrediente:

700 gr fasole verde proaspata, 1 ceapa, 3 linguri ulei,  250 gr pulpa de rosii,  1/2 capatana de usturoi, 1/2 legatura de marar, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

3

5/5 - (97 votes)

Fasole verde scazuta, un preparat  plin de savoare si bunatate. Reteta de Fasole verde scazuta este simpla, se prepara rapid si este o optiune excelenta pentru o masa sanatoasa si echilibrata. Servita in zi de post sau ca garnitura alaturi de friptura, reteta de fasole verde scazuta  este preferata de intreaga familie.

Spalam  pastaile de fasole verde, indepartam varfurile si  le taiem potrivit.

Punem fasolea in apa clocotita si fierbem 15 minute.

Dupa fierbere, fasolea se pune intr-o sita.

Intr-o cratita punem uleiul la incins si adauga ceapa tocata marunt.

Calim pentru 3 minute, amestecand periodic.

Adaugam pulpa de rosii  si continuam fierberea  la foc potrivit.

Cand sosul a scazut la  jumatate adaugam fasolea scursa, sare si piper dupa gust.

Fierbem 2 minute si inchidem focul.

Adaugam usturoiul  maruntit, mararul tocat si potrivim de sare, piper.

Amestecam , lasam cateva momente sa se racoreasca si putem servi.

Fasole verde scazutaPofta buna!

Descopera si alte retete din colectia Retete de mancare!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *