Ingrediente Ciorba de conopida
1 conopida cca 1 kg, 1 morcov, 1 cartof mare, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 1 ardei gogosar, 100 ml sos de rosii si ardei, sare si piper dupa gust, patrunjel verde .
Preparare Ciorba de conopida
- Curatam si spalam legumele.
- Conopida se desface buchetele si se tine in apa rece cu sare pentru 1-2 ore.
- Taiem legumele cubulete.
- Intr-o cratita se pune uleiul la incins , adaugam legumele si le calim 5 minute.
- Adaugam conopida (buchetele) , amestecam si le mai lasam cateva minute sa se caleasca .
- Adaugam 1,200 ml apa fierbinte , cartoful taiat in 2 parti , punem un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 15 min. Se adauga sare , piper dupa gust si sosul de rosii cu ardei. Se scoate cartoful, se paseaza si se adauga in ciorba. Se mai fierbe cca 8 minute si apoi adaugam patrunjelul taiat marunt .
- Se serveste imediat .
Pofta Buna!