Ciorba de conopida

Ciorba de conopida
Ingrediente:

1 conopida micuta, 1 morcov, 1 cartof mare, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 1 ardei gogosar, 100 ml sos de rosii si ardei, sare si piper dupa gust, patrunjel verde .

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

3

5/5 - (19 votes)

Ciorba de conopida, o bunatate pentru masa de pranz. Reteta Ciorba de conopida este simpla si garanteaza reusita.

Curatam si spalam legumele.

Conopida se desface buchetele si se tine in apa rece cu sare,   pentru 1-2 ore.

Taiem legumele  cubulete.

Intr-o oala punem  uleiul la incins , adaugam  legumele si le calim  5 minute.

Adaugam  conopida (buchetele) , amestecam si le mai lasam cateva minute sa se caleasca .

Adaugam 1,2 l apa fierbinte , cartoful taiat in 2 parti , punem un capac si lasam sa fiarba la foc mic, pentru 15 minute.

Adaugam  sare , piper dupa gust si sosul de rosii cu ardei.

Se scoate cartoful, se paseaza si se adauga in ciorba. Se mai fierbe 8  minute si  apoi adaugam  patrunjelul taiat marunt .

Se serveste imediat .

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *