5/5 - (19 votes)
Ciorba de conopida, o bunatate pentru masa de pranz. Reteta Ciorba de conopida este simpla si garanteaza reusita.
Curatam si spalam legumele.
Conopida se desface buchetele si se tine in apa rece cu sare, pentru 1-2 ore.
Taiem legumele cubulete.
Intr-o oala punem uleiul la incins , adaugam legumele si le calim 5 minute.
Adaugam conopida (buchetele) , amestecam si le mai lasam cateva minute sa se caleasca .
Adaugam 1,2 l apa fierbinte , cartoful taiat in 2 parti , punem un capac si lasam sa fiarba la foc mic, pentru 15 minute.
Adaugam sare , piper dupa gust si sosul de rosii cu ardei.
Se scoate cartoful, se paseaza si se adauga in ciorba. Se mai fierbe 8 minute si apoi adaugam patrunjelul taiat marunt .
Se serveste imediat .
Pofta Buna!