Ciorba cu perisoare de curcan
Romanii, prin definitie, sunt mari amatori de ciorbe, supe si alte zemuri calde. O ciorba nelipsita de pe masa romanilor este cea cu perisoare. Noi iti propunem o varianta mai lejera, cu carne de curcan sau pui, gustul este insa la fel de bun. Cu multe legume si carne satioasa, aceasta ciorba de perisoare este gustoasa si usor de preparat, ideala pentru o cina ccopioasa in familie.
Ciorba cu perisoare de curcan este potrivita si pentru copii, care vor indragi gustul ei bun. Aceasta ciorba se serveste fie simpla, fie cu putina smantana, zeama de lamaie si patrunjel tocat pe deasupra.
Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.
Punem intr-o oala uleiul la incins. Adaugam legumele si le calim 5 minute.
Adaugam 3 l apa fierbinte, punem capacul si lasam sa fiarba.
Dupa 10 minute adaugam ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite , taiate felii.
Ciorba se lasa la fiert cca 35 minute, daca se formeaza spuma se indeparteaza .
Perisoarele – ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica.
Intr-un bol se adauga ingredientele si framantam pana obtinem o compozitie omogena.
Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, dimensiune “cat o nuca”.
Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim.
Se lasa ciorba sa fiarba cca 15 minute, la foc potrivit.
Perisoare sunt fierte atunci cand se vor ridica la suprafata.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Ciorba de perisoare se serveste cu patrunjel taiat marunt, smantana si zeama de lamaie.
Pofta Buna!
Salvează