Satioasa si gustoasa, cu un gust aparte, carne de gasca este o alternativa la carnea de pui sau curcan, care este omniprezenta in meniul romanilor. O reteta speciala este cea cu pulpe de gasca si ciuperci, o mancare completa, savuroasa si aromata, ideala pentru intreaga familie, la pranzul de duminica.
Pulpele de gasca cu ciuperci la cuptor se prepara usor si nu necesita ingrediente speciale. Pe langa pulpe, ai nevoie de ciuperci, vin alb, ceapa, unt si condimente. Aceasta mancare se serveste calda, cu piure cremos de cartofi, alaturi de o salata simpla, verde, cu sos de lamaie.
Condimentam pulpele de gasca cu sare si piper, apoi le prajim in ulei cca 5 min/pe fiecare parte.
Adaugam vinul si acoperim tigaia. Se fierbe la foc mic cateva minute, apoi adaugam 200 ml apa calda.
Se lasa sa fiarba cca 1 ora , la foc mic.
Pulpele de gasca impreuna cu sosul format se pun intr-o tava , adaugam ceapa taiata rondele si 100 ml apa calda.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C/ 1 ora si 20 minute.
Periodic, se adauga sosul format peste pulpe .
Daca sosul scade, se poate adauga suplimentar apa calda.
Cand friptura este gata, tragem ciupercile la tigaie.
Ciupercile , taiate in patru parti, se pun intr-o tigaie cu unt. Le lasam se se prajeasca cateva minute, apoi adaugam sare si piper dupa gust.
Pulpele de gasca se servesc pe pat de piure din cartofi cu sos si ciuperci.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează