Pulpe de gasca cu ciuperci

Pulpe de gasca cu ciuperci
Ingrediente:

2 pulpe de gasca, 100 ml vin alb sec , sare si piper dupa gust, 2 buc ceapa rosie, 200 gr ciuperci prospete, 3  linguri ulei, 50 gr unt.

Timp preparare

1 ora si 40 minute

Nr. portii

2

5/5 - (7 votes)

Satioasa si gustoasa, cu un gust aparte, carne de gasca este o alternativa la carnea de pui sau curcan, care este omniprezenta in meniul romanilor. O reteta speciala este cea cu pulpe de gasca si ciuperci, o mancare completa, savuroasa si aromata, ideala pentru intreaga familie, la pranzul de duminica.

Pulpele de gasca cu ciuperci la cuptor se prepara usor si nu necesita ingrediente speciale. Pe langa pulpe, ai nevoie de ciuperci, vin alb, ceapa, unt si condimente. Aceasta mancare se serveste calda, cu piure cremos de cartofi, alaturi de o salata simpla, verde, cu sos de lamaie.

Condimentam pulpele de gasca cu sare si piper, apoi le prajim in ulei  cca 5 min/pe fiecare parte.

Adaugam  vinul si acoperim tigaia. Se fierbe la foc mic cateva minute,  apoi adaugam 200 ml apa calda.

Se lasa sa fiarba cca 1 ora , la foc mic.

Pulpele de gasca impreuna cu sosul format se pun  intr-o tava , adaugam ceapa taiata rondele si 100 ml apa calda.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C/ 1 ora si 20 minute.

Periodic,   se adauga sosul format peste pulpe .

Daca sosul scade,  se poate adauga suplimentar  apa calda.

Cand friptura este gata,  tragem ciupercile la tigaie.

Ciupercile , taiate in patru parti,  se pun intr-o tigaie cu  unt. Le lasam se se prajeasca cateva minute,  apoi adaugam sare si piper dupa gust.

Pulpele  de gasca se servesc pe pat de piure din cartofi cu sos si ciuperci.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *