5/5 - (59 votes)
Cremsnit cu vanilie si capsuni, un desert delicios, cremos si racoritor, perfect pentru zilele calduroase. Straturi de foietaj, crema fina de vanilie si un topping dulce de capsuni proaspete. Incearca-l acum si rasfata-te cu acest desert dulce si parfumat!
Aluatul de foietaj se imparte in doua parti.
O foaie se coace intreaga, a doua se portioneaza usor, delimitand portile.
Dupa coacere, prima foaie se pune intr-o tava tapetata cu folie alimentara.
Crema de vanilie
Intr-o cratita se pune laptele (600 ml) la fiert, la foc mic.
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zahar, amidon , praful de sare si restul de lapte rece.
Dupa primul clocot vom adauga compozitia formata mai sus, micsoram focul si amestecam continuu pana se ingroasa.
Se inchide focul , se adauga zaharul vanilat si amestecam bine.
Se toarna fierbinte peste prima foaie de foietaj.
Se adauga a doua foaie, portionata partial, se apasa putin si se lasa la rece.

Dupa racire se portioneaza conform foii sectionate si pudram cu zahar farin.

Se decoreaza cu frisca, capsuni si frunze de menta.
Pofta Buna!