Cremsnit cu vanilie si capsuni

Cremsnit cu vanilie si capsuni
Ingrediente:

Aluat: 800 gr foietaj
Crema de vanilie: 1 l lapte ,120 gr amidon, 4 oua, 2 pliculete zahar vanilat,  1 praf de sare , 200 gr zahar.
Decor: zahar vanilat, frisca batuta , capsuni , frunze de menta.

Timp preparare

12 bucati/ dimensiune tava 30x20cm.

5/5 - (57 votes)

Aluatul de foietaj se imparte in doua parti.

O foaie se coace intreaga, a doua se portioneaza usor, delimitand portile.

Dupa coacere,  prima foaie se pune intr-o tava tapetata cu folie alimentara.

Crema de vanilie

Intr-o cratita  se pune laptele (600 ml)  la fiert,  la foc mic.

Intr-un vas se mixeaza  ouale cu zahar,  amidon , praful de sare si restul de lapte rece.

Dupa primul clocot vom  adauga compozitia formata mai sus, micsoram focul  si amestecam continuu pana se ingroasa.

Se inchide focul , se adauga zaharul vanilat si amestecam bine.

Se toarna fierbinte peste prima foaie de foietaj.

Se adauga a doua foaie,  portionata partial, se apasa putin si se lasa la rece.

Dupa racire  se portioneaza conform foii sectionate si pudram cu zahar farin.
Se decoreaza cu frisca, capsuni si frunze de menta.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *