Porumb fiert, o optiune sanatoasa si hranitoare, bogata in fibre si nutrienti. Celebrul Porumb fiert este o gustare excelenta pentru zilele calde de vara sau un supliment delicios la mesele de familie. Reteta de porumb fiert este simpla si reprezinta o alegere sanatoasa pentru intreaga familie.
Cumparam porumb proaspat cules, sanatos si cu boabe pline de consistenta laptoasa.
Indepartam primul strat de foi, iar restul le pastram.
Curatam porumbii de matase, indepartam varful si cotorul daca nu va incap in cratita.
Asezam in cratita jumatate din foile oprite, porumbii si restul de foi.
Adaugam apa cat sa acopere porumbul si asezam peste ei o farfurie cu fata in jos.
Farfuria are rol de a nu permite porumbilor sa se ridice la suprafata.
Fierbem porumbul, cratita acoperita cu capac, cca 1 ora sau in functie de tipul de porumb ales.
Gustam cateva boabe pentru a verifica daca este fiert.
Dupa fierbere, porumbul se scoate din apa fierbinte, se presara cu sare si se serveste.
Dupa preferinta, porumbul fiert poate fi servit cu unt, sos de usturoi, sos de patrunjel, parmezan etc.
Porumbul fiert ramas se scoate din apa, se lasa sa se raceasca complet, il punem in caserola inchisa ermetic si transferam la frigider.
Inainte de servire, ii introducem in apa fierbinte pentru 1 minut.
Pofta buna!