Pizza cu legume

Pizza este cu siguranta una dintre mancarurile preferate ale tuturor romanilor, in special a copiilor. In diverse combinatii de legume, sosuri, carnuri si mezeluri fine, pizza este in sine o masa completa, usor de pregatit, rapida si absolut delicioasa.
Noi iti propunem si o varianta fara carne, insa aromele sunt atat de placate incat nu vei simti lipsa carnurilor. Aluatul se prepara si el rapid, apoi poti adauga sos de rosii si orice combinatie de legume ai prin camara sau frigider.
Pizza cu legume poate fi servita atat simpla, cat si alaturi de o salata de leurda sau de laptuci, cu sos picant sau pesto de busuioc.
Ingrediente Pizza cu legume
Aluat – 450 gr faina , 250 ml apa calduta, 10 gr drojdie, 1/4 lingurita sare, 1 lingurita zahar.
Umplutura– 1 ceapa rosie mica taiata rondele fine, 2 cartofi fierti si razuiti, 8 masline fara sambure, 1 ardei gras rosu, 3 castraveciori taiati cubulete , 2 rosii taiate cubulete, sare , piper dupa gust, oregano si 2 linguri – sos de rosii cu ardei.
Mod de preparare Pizza cu legume
Intr-un vas se adauga drojdia, zaharul , sarea si amestecam bine .
Se adauga treptat faina pana se incorporeaza .
Se acopera cu un servet si se pune la loc cald pentru 25 min.
Aluatul se intinde intr-o tava pentru pizza , fara ulei sau faina .
Sosul se amesteca cu sare, piper ,oregano si se intinde in mod uniform, pe toata suprafata pizzei .
Adaugam rosiile, ardeiul, ceapa, maslinele, cartofii si castraveciorii pe toata suprafata.
Se coace la foc potrivit pana devine aurie.
Se serveste calda cu pesto de verdeturi sau sos de leurda.
Pofta Buna!