Coq au vin ( cocos in vin)

4.5/5 - (10 votes)

Coq au vin ( cocos in vin) retata. Coq au vin ( cocos in vin) retete. Cel mai bun Coq au vin ( cocos in vin).

Reteta Coq au Vin ,  sau cocos in vin , este o mancare clasica frantuzeasca cu vechime , usoara si  delicioasa. Ideal este sa pregatiti reteta cu pasare de casa , ofera preparatului o bunatate aparte. Reteta de Coq au Vin este usoara , explicata pas cu pas  in imagini si necesita doar putina atentie.

Portii – 5  , Timp total – 3 ore si 15 minute

Ingrediente Coq au Vin

1 kg carne cocos de tara ( pulpe inferioare, pulpe superioare, aripa), 20 gr unt,  1 ceapa medie, 70 gr sunca de casa ( cu carne) , 1 lingura faina, 1 morcov potrivit, 3 catei usturoi, 2 lg sos de rosii cu ardei, 400 ml vin rosu, 500 ml supa de pasare, cimbru uscat, sare , piper  – dupa gust.
Separat – 2o bucati  arpagic , 2 linguri ulei, 180 gr ciuperci taiate felii groase, 20 gr unt, 1 lingura amidon.




Preparare Coq au vin

Carnea de cocos se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o tigaie topim untul , adaugam sunca de casa ( taiata potrivit) si o prajim pana devine rumena.

Scoatem sunca rumenita , prafuim carnea cu faina si o prajim in grasimea ramasa.

In timpul prajirii  carnea se intoarce pe ambele parti. In 10 minute este gata.

Adaugam sunca rumenita, ceapa si usturoiul taiate marunt, morcovul taiat rondele.



Amestecam si le punem la calit pentru 5 minute, amestecand periodic.

Adaugam  supa de pasare si vinul.

Peste compozitia formata se adauga  dupa gust : cimbru uscat, sare, piper , foi de dafin si 2 linguri de sos de rosii cu ardei.

Acoperim cratita si lasam sa fierba la foc mic cca 3 ore sau pana carnea este bine fiarta.

Arpagicul se prajeste in ulei pana capata o culoare auriu spre roscat.

Peste arpagic adaugam 3 polonice din sosul format la carne si lasam sa fiarba ( la foc mic) pana se patrunde usor.

Ciupercile se trag la tigaie , in unt incins , apoi le condimentam cu sare si piper.



Cand carnea s-a fiert , adaugam ciupercile trase la tigaie si compozitia de arpagic.

Daca observati  ca deasupra mancarii s-a strans grasime mai multa  , o luati cu un polonic si o indepartati.

Se acopera cratita si se mai pune la fiert 5 minute .

Adaugam amidonul dizolvat in 3 linguri de apa si il turnam peste mancare.

Amestecam usor si mai fierbem mancarea maxim 1 minut. Mancarea este gata !

Pofta Buna!



Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.