Chec pufos cu nuca si cacao

Ingrediente:

6 oua, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 10 gr praf de copt, 1 lingurita otet, 200 gr zahar, 250 gr faina, 10 gr zahar vanilat, 1 lingurita esenta rom, 1 lingura cacao+4 linguri apa, 80 gr nuca zdrobita.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1 buc ( dimensiune forma 31 x 11.5 x 7 cm )

5/5 - (159 votes)

Dragi prieteni, azi va povestesc despre un desert simplu, dar incredibil de delicios: chec  pufos cu nuca si cacao! Este genul acela de prajitura care iti invaluie casa in arome calde si te face sa te simti ca acasa. ❤️

Ingredientele sunt accesibile, reteta e rapida, iar rezultatul… wow! Garantat ca nimeni nu va rezista fara sa mai ceara o felie.  Hai sa aducem impreuna un strop de dulce in fiecare zi!

Cacaua se amesteca cu apa pana la formarea unei compozitii omogene.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Peste galbenusuri adaugam uleiul, praful de copt, otetul, laptele, zaharul vanilat  si  esenta de rom.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam  faina si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Din compozitia formata luam un sfert si o amestecam cu nuca.

Turnam compozitia alba intr-o forma  de chec , unsa cu putin ulei  si tapetata cu hartie de copt.

Adaugam  nuca, compozitia de cacao si  nuca.

Cu o furculita formam cifra opt in compozitia de chec.

Punem checul la copt,  in cuptorul preincalzit,  la 180C/ 30 minute.

Dupa ce s-a racit complet, checul se potioneaza in felii potrivite.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *