Salata Caprese

Salata Caprese
Ingrediente:

250 g mozzarella proaspata, 4 rosii , 7 frunze proaspete de busuioc, 5 samburi nuca, 1 catel usturoi,  20 gr parmesan, 30 ml ulei de masline, sare dupa gust.

Timp preparare

15 minute

Nr. portii

2

5/5 - (42 votes)

Salata Caprese, o reteta italiana, cu rosii, mozzarella si pesto de busuioc. Daca iti plac salatele, mai ales cele cu rosii si mozzarella, acesta este reteta  perfecta. Salata Caprese  se prepara usor si rapid, fiind ideala pentru pranz sau cina. Iti recomand si Salata de conopida cu maioneza, Salata de rosii cu castraveti, Salata de ceapa rosie coapta.

 

Preparare Salata Caprese

Taiem rosiile si mozzarella in felii de aceasi dimensiune.

Le asezam alternativ pe un platou.

Punem frunzele de busuioc intr-un vas de mixer vertical.

Adaugam miezul de nuca,  catelul de usturoi, parmezanul si sare.

Mixam, adaugand treptat uleiul de masline.

Compozitia formata se adauga peste rosii si mozzarella.

Decoram salata cu frunze proaspete de busuioc.

Servim cu paine proaspata.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *