Chec pufos cu nuca si cacao, un desert delicios pentru intreaga familie. Compozitia pufoasa, miezul de nuca si aroma de vanilie confera desertului Chec pufos cu nuca si cacao o bunatate aparte.
Cacaua se amesteca cu apa pana la formarea unei compozitii omogene.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Peste galbenusuri adaugam uleiul, praful de copt, otetul, laptele, zaharul vanilat si esenta de rom.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam faina si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Din compozitia formata luam un sfert si o amestecam cu nuca.
Turnam compozitia alba intr-o forma de chec , unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Adaugam nuca, compozitia de cacao si nuca.
Cu o furculita formam cifra opt in compozitia de chec.
Punem checul la copt, in cuptorul preincalzit, la 180C/ 30 minute.
Dupa ce s-a racit complet, checul se potioneaza in felii potrivite.
Pofta Buna!