Zacusca de vinete

Zacusca de vinete
5/5 - (2 votes)

Ingrediente Zacusca de vinete – 25 borcane 400 gr

5 kg vinete coapte – curatate si scurse ,2 kg ardei copt si curatat,  3.5 kg ceapa, 2  l bulion de rosii , 1 l ulei,  sare si piper dupa gust.




.

Mod de preparare Zacusca de vinete

  1. Ceapa se toaca marunt sau se razuie.
  2. Vinetele se toaca marunt , ardeiul se taie cubulete .
  3. Uleiul se pune la incins intr-un ceaun , adaugam ceapa si lasam la calit amestecand periodic, pentru cca 10 minute.
  4. Peste ceapa adaugam bulionul , amestecam si  lasam sa fiarba cca 15 minute.
  5. Separat,  intr-o cratita se pune putin ulei si se calesc vinetele si ardeiul (tocate) , cca 10 minute.
  6. Compozitia formata se adauga peste amestecul de ceapa si bulion.
  7. Amestecam bine,  apoi  potrivim de sare si piper. Se lasa la fiert , la foc mic , cca 2-3 ore, amestecand periodic.
  8. Pe timpul fierberii culoarea , gustul si textura se schimba.
  9. Este gata atunci cand uleiul iese la suprafata, devine lucioasa si are o consistenta densa.
  10. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Le punem capace curate si uscate si inchidem etans.
  11. Se pun in baie de abur cca 25 minute  sau la cuptor (110 C ) pentru 30 min.
  12. Dupa sterilizare acoperim borcanele  cu servete de bucatarie si le lasam sa se racesca pana a doua zi.
  13. Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.